ua en ru

В ОБСЄ підтвердили обстріли Красногорівки з важкої артилерії

В ОБСЄ підтвердили обстріли Красногорівки з важкої артилерії Фото: ОБСЄ

Про це свідчить звіт організації

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксували після обстрілів у місті Красногорівка Донецької області 25 травня вирви від 152 та 122 мм снарядів. Про це свідчить звіт організації, опублікований вчора ввечері.

"26 травня СММ зафіксувала 5 свіжих місць вогневого ураження (на деяких з них виявлено численні вирви) у підконтрольній урядові Красногорівці (21 км на захід від Донецька). Приблизно за 30 м на північ від лікарні в Красногорівці спостерігачі бачили свіжу вирву (діаметром 4 м та завглибшки 2 м), яка, за їхніми оцінками, утворилася від розриву артилерійського снаряда калібру 152 мм, випущеного зі східно-південного сходу. Члени патруля Місії помітили, що з північного боку будівлі лікарні усі вікна були розбиті", - сказано у звіті.

Також було зафіксовано вирви від 152-мм артилерії поблизу будівель на вулицях Студентській, 9/2 та Ломоносова, 53. На вулиці Садовій, 2А, команда СММ бачила будинок, стіни якого були суттєво пошкоджені, а вікна із південного боку були розбиті. Члени патруля місії також бачили 2 свіжі вирви: одну за 5 м на північ від стіни будинку, а іншу за 300 м на північ від будинку. За оцінкою, обидві утворилися від розривів мінометних мін калібру 82 мм, випущених зі східного напрямку.

Крім того, патруль зафіксував у місті 5 вирв, які утворилися від розривів артилерійських снарядів калібру 122 мм.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив, що станом на ранок 29 травня системи життєзабезпечення (водопостачання, електропостачання) міста Красногорівка працюють в штатному режимі.