ua en ru

ОБСЄ не планує залишати Донецьк і Луганськ

ОБСЄ не планує залишати Донецьк і Луганськ Фото: спостерігачі місії ОБСЄ

Українська сторона СЦКК просить ОБСЄ продовжувати моніторинг порушень на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ не планує залишати Донецьк і Луганськ. Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці місії в Facebook.

"СММ ОБСЄ не планує залишати Донецьк. Сьогодні ми працюємо як в Донецьку, так і в Луганську, а також сприяємо проведення ремонтних робіт", - сказано в повідомленні.

У той же час, як повідомляє прес-офіцер української сторони Спільного центру з контролю і координації Руслан Семенюк, протягом доби з боку бойовиків спостерігачами СЦКК зафіксовано 60 випадків застосування артилерійських систем калібру більше 100 мм по позиціях ЗС України.

Зокрема, повідомляється, що бойовики обстрілювали з РСЗВ шахту Дутовка, н. п. Піски, Водяне, Дослідне, Новотроїцьке, Талаківка, Старогнатовка і Богданівка, у зв'язку з чим керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький звернувся до СММ ОБСЄ з проханням продовжити ретельний моніторинг зазначених злочинів та невідкладно проінформувати про них всі держави-члени ОБСЄ.

Генерал Кременецький: За минулу добу зафіксовано рекордну кількість випадків використання бойовиками важкого озброєння. ...

Posted by Прес-центр АТО on 13 августа 2015 г.

Нагадаємо, напередодні голова ОБСЄ Івіца Дачич повідомив, що спостерігачі спеціальної моніторингової місії на Донбасі у вівторок, 11 серпня, піддалися обстрілу.