ua en ru

ОБСЄ: парад важкого озброєння на Донбасі порушує Мінські домовленості

ОБСЄ: парад важкого озброєння на Донбасі порушує Мінські домовленості Фото: СММ ОБСЄ

СММ не відвідувала військові паради, але здійснювала моніторинг загальної ситуації з безпекою на місцях

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ назвала демонстрацію важкого озброєння на "парадах" в окупованих Донецьку і Луганську порушенням Мінських домовленостей. Про це йдеться в повідомленні на сторінці СММ ОБСЄ в Facebook.


"СММ не відвідувала військові паради, однак здійснювала моніторинг загальної ситуації з безпекою на місцях. ОБСЄ поважає право людей відзначати події культурного, релігійного або історичного значення. На СММ покладено завдання спостерігати за дотриманням режиму припинення вогню та інших пунктів Мінських угод, включаючи відведення озброєнь, і наявність важкого озброєння в Луганську і Донецьку напередодні парадів з нагоди 9 травня є порушенням Мінських угод і несе загрозу людям", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше Заньєр повідомляв, що питання збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі буде обговорюватися всіма країнами-членами організації.

Нагадаємо, в Організації з безпеки і співробітництва в Європі готові обговорювати ймовірне введення поліцейської місії на Донбасі.