ua en ru

В ОБСЄ назвали головні причини конфлікту в Україні

В ОБСЄ назвали головні причини конфлікту в Україні Фото: ОбСЕ (УНІАН)

США аргументували свою позицію в питанні конфлікту Україна-Росія

Військовий конфлікт на сході України привів до порушення Росією територіальної цілісності незалежної країни. Про це повідомив, у виступі російської делегації під час засідання ОБСЄ, тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан, передає Голос Америки.

Зокрема, повідомляється, що Каміан назвав причини конфлікту на сході України:

Four Points on Ukraine

"With regard to what led to the conflict in eastern Ukraine, I’d like to make four simple, straightforward points,” USOSCE Chargé Kamian stated at yesterday’s Permanent Council >> https://goo.gl/XuBVa8

Опубліковано U.S. Mission to the OSCE 9 березень 2018 р.

"Всупереч поглядам, висловленим російським делегатом сьогодні, до конфлікту на сході України призвело порушення Росією територіальної цілісності України.

На його думку, в нинішній кризі, який існує в Україні, головну роль відіграє порушення Росією українського суверенітету.

"У світлі одного з коментарів, зроблених важливим російським колегою, щодо спеціального представника Волкера і заяви російського делегата про те, що привело до конфлікту в Україні, я хочу привести чотири простих пункту".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Державний департамент Сполучених Штатів Америки (США) закликав Міністерство оборони Росії "проінструктувати своїх бійців" на сході України, щоб вони припинили погрожувати міжнародним спостерігачам ОБСЄ.