ua en ru

ОБСЄ вважає обмін полоненими на Донбасі "кроком до зміцнення довіри"

ОБСЄ вважає обмін полоненими на Донбасі "кроком до зміцнення довіри" Фото: місія ОБСЄ на Донбасі (facebook.com/oscesmm)

ОБСЄ закликає сторони продовжити обмін і повністю припинити бої на Донбасі

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Карін Кнейссль вважає проведений обмін полоненими на Донбасі "кроком до зміцнення довіри" між сторонами. Про це йдеться в заяві на сайті організації.

"Звільнення настільки значної кількості людей, які утримувалися з обох сторін, до Нового року і православного Різдва... не тільки гуманітарний акт, але і корисний крок у зміцненні довіри. Ми закликаємо сторони продовжити свої зусилля по поліпшенню життя людей, безпосередньо зачеплених конфліктом", - заявила Кнейссль.

У той же час генсек ОБСЄ Томас Гремінгер підкреслив, що обмін полоненими може дати відчутні результати у врегулюванні конфлікту на Донбасі. На його думку, звільнення заручників показує важливість роботи тристоронньої контактної групи.

"Тим не менш, це всього лише один крок, за яким повинні піти інші. Ми закликаємо сторони забезпечити повне припинення бойових дій найближчими днями в рамках здійснення мінських угод", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона почала нові переговори про обмін полоненими. Відзначимо, напередодні відбувся обмін полоненими на Донбасі, за результатами якого ОРДЛО звільнили 74 українських заручників. Одна з визволених виявила бажання залишитися на окупованій території, так її сім'я проживає в Донецьку.