ua en ru

ОБСЄ розпочинає в Україні проект протидії торгівлі людьми з бюджетом понад 400 тис. євро

ОБСЄ розпочинає новий проект протидії торгівлі людьми в Україні бюджетом понад 400 тис. євро.

ОБСЄ розпочинає новий проект протидії торгівлі людьми в Україні бюджетом понад 400 тис. євро. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, в рамках проекту передбачається утворення мінімум чотирьох соціальних підприємств, які будуть діяти в чотирьох регіонах України. На цих підприємствах працюватимуть люди, що стали жертвами торгівлі людьми, а прибуток від цих підприємств буде спрямований на боротьбу з торгівлею людьми.

Проект діятиме до 2019 р. Першим етапом проекту є подання до 6 жовтня 2014 р. заявок на участь в проекті організаціями, що працюють в сфері боротьби з торгівлею людьми.

"Бюджет цього проекту складає 426 тис. євро. На даний момент вже зібрано 350 тис. євро. Це достатня сума для того, щоб почати роботу. Якщо говорити про можливі сфери, то це можуть бути різні сфери... малий бізнес, народні вироби, харчування чи щось інше. Це може бути будь-що, головне щоб воно підійшло і до цієї організації і цьому регіону", - сказав Верба.

На даний момент проект фінансується урядами Канади та Норвегії. Зокрема уряд Канади виділив 450 тис. канадських доларів.

Крім того, в рамках проекту передбачається приведення українського законодавства до міжнародного для кращої протидії торгівлі людьми.