ua en ru

В ОБСЄ констатували збільшення порушень припинення вогню на Донбасі

В ОБСЄ констатували збільшення порушень припинення вогню на Донбасі Фото: ОБСЄ (OSCE/Yevhen Maloletka)

В ОБСЄ зафіксували 915 вибухів

Учасники спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні зафіксували збільшення порушень припинення вогню в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в звіті місії.

"В Донецькій області СММ зафіксували більше порушень припинення вогню, включаючи більше вибухів (близько 900) порівняно з попереднім звітним періодом (близько 460 вибухів). Більшість порушень припинення вогню було зафіксовано в районі між Світлодарськом та Дебальцеве. У Луганській області зафіксовано більше порушень режиму припинення вогню, в тому числі, однак, менше вибухів (15) порівняно з попереднім звітним періодом (близько 130 вибухів) ", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, СММ ОБСЄ зафіксувала 915 вибухів. Як повідомляється, в Горлівці було зафіксовано близько 90 невизначених вибухів.

"Ввечері і вночі 16-17 травня в Горлівці ОБСЄ зафіксувала близько 90 невизначених вибухів і близько 60 пострілів", - йдеться у звіті.

Крім того, учасники місії відзначили пошкодження, викликані обстрілом в житлових районах Миколаївки. Місія також продовжувала стежити за районами роз'єднання поблизу Станиці Луганської, Золотого і Петровського.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні зафіксувала вибухи і вогонь зі стрілецької зброї поблизу Донецької фільтрувальної станції (ДФС).