ua en ru

ОБСЄ констатувала збільшення порушень режиму припинення вогню

ОБСЄ констатувала збільшення порушень режиму припинення вогню Фото: ОБСЄ

У Донецькій області СММ констатувала приблизно 300 вибухів

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ за добу констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в звіт місії за 12 квітня.

"В Донецькій області місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, включаючи приблизно 300 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом, коли було зафіксовано близько 190 вибухів", - йдеться в звіті.

Місія раніше фіксувала наявність мін, продовжувала сприяти проведенню та здійснювати моніторинг ремонтних робіт на високовольтних лініях електропередач поблизу Веселогоровки і на водопроводі в населеному пункті Обозне.

"В Луганській області місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, включаючи приблизно 190 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом, коли було зафіксовано 19 вибухів", - інформує СММ.

Також повідомляється, що СММ уточнювала повідомлення про викликані обстрілом пошкодження численних будинків і провела оцінку дев'яти місць вогневого ураження в н. п. Старомихайлівка і в Донецьку.

Нагадаємо, збройні формування в Луганську так званої "ЛНР" мають намір розмістити велику кількість техніки в центрі міста 9 травня.