ua en ru

Місія ОБСЄ готова моніторити відновлення зв'язку на непідконтрольних територіях, - Хуг

Місія ОБСЄ готова моніторити відновлення зв'язку на непідконтрольних територіях, - Хуг Фото: Хуг заявив про проблеми зі зв'язком на території ОРДЛО (фото з відкритих джерел)

На зазначених територіях місія мала проблеми зі зв'язком

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі відчуває труднощі з мобільним зв'язком на частині непідконтрольній Україні території Луганської і Донецької областей. Про це заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, місія готова моніторити ремонтні роботи для відновлення зв'язку, в разі їх виконання.

"Я можу підтвердити, що ми відчували труднощі з використанням послуг GSM на деяких територіях в непідконтрольних районах Донецької і Луганської областей", - сказав Хуг.

Він також повідомив, що з початку поточного року на Донбасі спостерігається поступова ескалація конфлікту, а також все частіше фіксують спостерігачі місії в регіоні наявність важкого озброєння в забороненій зоні уздовж лінії розмежування.

Нагадаємо, мобільний оператор Vodafone просить забезпечити ремонтній бригаді доступ в "сіру зону" на Донбасі для проведення відновлювальних робіт.