ua en ru

ОБСЄ фіксує відновлення бойових дій в Широкіно

ОБСЄ фіксує відновлення бойових дій в Широкіно

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні вчора, 11 квітня, зафіксувала відновлення обстрілу в Широкіно Донецької області. Про це йдеться у звіті місії від 12 квітня.

"Після забезпеченого СММ триденного періоду відносного спокою, 18:35 11 квітня, спостерігачі СММ, що знаходяться на східній околиці контрольованого урядом Бердянського (2 км на захід від контрольованого "Донецької народною республікою" (ДНР) Широкіно) - почули постріл з танкового знаряддя", - йдеться у звіті.

За оцінками ОБСЄ, постріл був зроблений з українською стороною контрольованої території приблизно в 500 метрах від місця знаходження СММ. Як зазначається, снаряд міг потрапити в Широкіно або околиці.

Через 15 хвилин після пострілу з танка спостерігачі зафіксували перестрілку зі стрілецької зброї та кулеметів між сторонами в Бердянському та Широкіно.

В 19:05 місія ОБСЄ в Маріуполі чула переривчастий вогонь з важкого озброєння в районі Бердянської - Широкіно і бачила спалаху, що свідчать про обстріл на цій території. Як повідомляється, перестрілка тривала близько 3 годин.

Нагадаємо, вчора ОБСЄ повідомила про важку гуманітарної ситуації в Широкіно Донецької області.