ua en ru

ОБСЄ фіксує напружену обстановку в районі Донецька

ОБСЄ фіксує напружену обстановку в районі Донецька Фото: місія ОБСЄ на Донбасі

З центру Донецька спостерігачі помітили 40 пострілів вихідних

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ на Донбасі зафіксувала напружену обстановку в Донецьку та навколо донецького аеропорту. Про це йдеться у звіті місії за 31 липня, опублікованому 1 серпня.

В ОБСЄ зазначили, що ситуація в Донецьку та навколо донецького аеропорту в ніч з 30 на 31 липня, а також 31 липня була напруженою.

"30 липня зі своїх позицій в центрі Донецька з 19:35 спостерігачі фіксували 40 вихідних пострілів з артилерійських і зенітних гармат у 2-5 км на захід і південний захід від позиції місії", - йдеться у звіті.

Крім того, 31 липня, перебуваючи на території залізничного вокзалу Донецька, між 08:05, 13:00 годинами спостерігачі помітили шість вибухів і кілька пострілів зі стрілецької зброї і легких озброєнь в 3-5км на північ, захід, північний захід. СММ також чули 68 вибухів в 4-5 км на південь-південний захід. У місії оцінили, що стріляли з тренувального майданчика.

"Між 12:45 18:00 годинами СММ чула 38 вибухів у 3-8км на північ, північ-північний схід, північний схід, північний захід, захід і північний захід від своєї позиції. Спостерігачі зафіксували один вхідний зенітний постріл в 3 км на захід від позиції місії", - додали в ОБСЄ.

Також між Донецьком і Курахове, на відстані 300 м на схід від блокпоста ВСУ, СММ зафіксувала 10 влучень в дорогу і навколишні поля.

"Спостерігачі помітили фрагменти 82мм міномета (хвости та інші). Вони також побачили свіжі траву і бруд, ймовірно, відкинуті вибухом на дорогу. СММ не зупинилася з міркувань безпеки", - додали в місії.

Нагадаємо, раніше ОБСЄ зафіксувала високу боєготовність сторін конфлікту на Донбасі.