ua en ru

ОБСЄ повинна стежити за зоною безпеки, а не за новими місцями дислокації озброєнь, - МЗС РФ

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні повинна стежити за зоною безпеки, а не за новими місцями дислокації озброєнь. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, передає прес-служба міністерства у Twitter.

"Місія ОБСЄ повинна стежити за "чистотою" зони безпеки, а не за новими місцями дислокації озброєнь", - заявив Лукашевич.

Представник російського МЗС заявив, що діяльність місії ОБСЄ на Донбасі "має бути неупередженою, добре налагодженою, носити системний характер".

"Зараз сприяння повної та своєчасної реалізації мінських домовленостей від 12 лютого є найважливішим завданням місії ОБСЄ. На жаль, місія ОБСЄ не відразу проявила належне прагнення до виконання своїх функцій. Довелося звернути увагу її керівництва на неприпустимість ухилення від поставлених завдань під надуманими приводами. Були обґрунтовані вимоги СММ до ДНР і ЛНР надати дані про місця знаходження озброєнь, маршрутах і часу їх відведення", - повідомив Лукашевич.

За його заявою, "зараз ситуація з наглядом виправляється", про що свідчать останні звіти місії.

Нагадаємо, раніше МЗС України звернувся до ОБСЄ з проханням встановити моніторинг в 10 проблемних пунктах на Донбасі.