ua en ru

ОБСЄ: бойовики ДНР погрожували розправою співробітникам місії

ОБСЄ: бойовики ДНР погрожували розправою співробітникам місії Фото: Александр Хуг

Інцидент стався в Безіменному

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" погрожували представникам спостережної місії ОБСЄ на Донбасі розправою. Про це в ході брифінгу в Донецьку повідомив заступник глави місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

"Минулого тижня нами були зафіксовані випадки відкритої агресії щодо співробітників місії ОБСЄ. Іноді такі виступи носили вербальний характер, але іноді вони були добре організовані... Сьогодні вранці в Безіменному один з представників ДНР погрожував розправою нашим співробітникам, якщо вони ще раз з'являться в тому місці", - заявив Хуг.


Broadcast live streaming video on Ustream

За словами Хуга, СММ продовжує шукати шляхи, як впорається з іноді суперечливими вимогами, що їх висувають ДНР і ЛНР.

"З одного боку, вони (представники самопроголошених "народних республік", - ред.) виступають із критикою на адресу місії з того приводу, що ми не відправляємо достатню кількість патрулів. З іншого боку, вони ж самі відмовляють нам у доступі до певних місць і, таким чином, перешкоджають проведенню нами роботи", - зазначив заступник голови місії ОБСЄ в Україні.

Крім того, з минулого тижня, зі слів Хуга, безпілотний літальний апарат ОБСЄ знову в роботі. "Але на шляху свого пересування він (безпілотник ОБСЄ, - ред.) вже зазнавав глушіння, причому це глушіння можна охарактеризувати як таке, що виконується військовими підрозділами", - наголосив дипломат.

Нагадаємо, раніше бойовик ДНР кинув в авто спостерігачів не розірвався снаряд.