ua en ru

Оборонний сектор повинні поєднати зі структурами НАТО до 2020, - Парубій

Оборонний сектор повинні поєднати зі структурами НАТО до 2020, - Парубій Фото: Андрій Парубій

Оборонний бюлетень стане дорожньою картою оборонної реформи

До 2020 року сектор національної безпеки і оборони України має досягти повної сумісності з відповідними структурами країн-членів НАТО. Про це 14 червня під час засідання міжпарламентської ради Україна-НАТО заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пріоритетом для нас у співробітництві з НАТО є максимальне поглиблення співробітництва з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства у НАТО. Мова йде, у пишу чергу, про широке коло глибинних демократичних реформ. Пріоритетним завданням є досягнення до 2020 року повної сумісності сектору безпеки і оборони України з відповідними структурами країн-членів НАТО",- заявив Парубій.


Він зазначив при цьому, що стратегічний оборонний бюлетень України, який був підписаний напередодні президентом Петром Порошенком, слугуватиме дорожньою картою оборонної реформи з визначенням шляхів її впровадження на засадах і принципах, якими керуються держави-члени НАТО. Парубій також наголосив, що ані Росія, ані інші держави не мають права диктувати Україні та українцям, який курс вони обирають.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс розглядає можливість проведення засідання Ради Росія-НАТО до саміту в Варшаві, який заплановано на 8-9 липня, але ніякої конкретної дати поки немає.