ua en ru

Оборонні підприємства зривають своєчасне постачання озброєння за держзамовленням, - нардеп

Оборонні підприємства зривають своєчасне постачання озброєння за держзамовленням, - нардеп Фото: Іван Винник (УНІАН)

Під час засідання комітету ВР керівники підприємств доповіли про ситуацію і нові графіки постачання озброєння

Низка оборонних підприємств зриває графіки постачання озброєння за державним замовленням. Про це сьогодні після закритого засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони журналістам повідомив його секретар, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми збиралися з приводу ефективності виконання державного оборонного замовлення низкою підприємств... По деяких підприємствах були зауваження, по деяких критичні, тому що підприємства з різних причин зривають своєчасне постачання", - заявив Вінник.

За його словами, під час засідання комітету керівники підприємств доповіли про ситуацію і нові графіки постачання озброєння. За рішенням комітету подібні засідання матимуть системний характер для реалізації парламентського контролю над сектором безпеки і оборони.

Нагадаємо, раніше перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський провів зустріч з делегацією Народно-визвольної армії Китаю в ході якої обговорили можливість створення спільних оборонних підприємств. Також в рамках робочої зустрічі було відзначено значний потенціал оборонної промисловості двох країн, можливість кооперації і необхідність вдосконалення комунікацій між підприємствами і установами України та КНР.