ua en ru

Оборона є найбільшою проблемою збірної України, - Шевченко

Оборона є найбільшою проблемою збірної України, - Шевченко Фото: Андрій Шевченко

Тренер збірної поговорив про свою роботу

Новий головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про справи в національній команді. Про це повідомляє канал "Футбол".

"Перші кроки - побудувати нову структуру гри команди. Збірна має заграти по-іншому. Будемо будувати гру на наших сильних якостях. У нас є ряд перспективних гравців. Сильні сторони — у нас ряд хороших, перспективних, якісних півзахисників. Команда може контролювати гру, тримати м'яч. Ці якості будемо намагатися прищепити команді", - сказав Шевченко.

"Ми зробили аналіз останніх 3-4 років гри збірної. Як розвивалися, як грали, які були сильні ігри, слабкі. Найбільша проблема — оборона. Якщо людина хоче прийняти громадянство, перші кроки вже зроблені. Згадайте: Леоненко, Калитвинцев — були першопрохідцями, їм дали право грати. Моя політика щодо натуралізації наступна: якщо гравець приймає рішення прийняти громадянство, бере український паспорт, тоді він потрапляє в сферу наших інтересів. Якщо гравець буде підходити збірної — будемо розглядати. У той же час, паспорт — не пряма путівка збірна. Футболісти повинні відповідати критеріям гравця збірної. Один з лідерів завершив кар'єру. У Ротаня є проблеми, він не готовий. Руслан поки не говорив, що закінчив виступи за збірну, треба дивитися на його стан. Враховуючи те, що у нього немає команди — ми поки на нього не розраховуємо", - додав тренер.

Нагадаємо, вже у вересні збірній України доведеться зіграти з Ісландією у відборі на ЧС-2016.