ua en ru

Під Оболонським райсудом Києва знову сталися сутички

Під Оболонським райсудом Києва знову сталися сутички Фото: у Києві знову сталася бійка під Оболонським райсудом

Протестувальники спробували прорватися на територію суду

У Києві під Оболонським районним судом Києва, де сьогодні був зірваний процес над колишнім "торнадовцем" Миколою Цукуром, знову зав'язалася бійка при спробі протестувальників пройти крізь кордон правоохоронців на територію суду. Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Раніше до суду прибули два народних депутати - члени фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук та Андрій Лозовий.


"Зараз ситуація біля Оболонського райсуду нестабільна, тому що коли вийшли народні депутати, вони хотіли щоб пропустили всередину журналістів, але нацгвардійці нас туди не пустили. Водночас мітингувальники намагалися пройти всередину, почалася бійка із застосуванням сльозогінного газу, в хід пішли фаєри і димові шашки", - розповів кореспондент з місця подій.

Крім того, з його слів, присутні почали кидати шини в бік нацгвардейцев.

"Бійці Нацгвардії повністю оточили Оболонський райсуд, щоб ніхто не міг туди пройти. Зараз мітингувальники стоять біля нацгвардійців, ніяких дій вони не чинять", - додав кореспондент.

Пізніше він повідомив, що нардепи домоглися того, щоб журналістів пропустили до суду, і представники ЗМІ зможуть поспілкуватися з підсудними екс-бійцями роти "Торнадо".

сутички під Оболонським райсудом

Фото: протестувальники під Оболонським судом в Києві

сутички біля Оболонського райсуду

Фото: нацгвардійці не пропускають на територію Оболонського райсуду присутніх

Один з активістів опублікував відео бійки під Оболонським судом у Facebook.

Нагадаємо, поліція Києва порушила справу за фактом сутичок під Оболонським районним судом, де сьогодні був зірваний процес над колишнім "торнадовцем" Миколою Цукуром.