ua en ru

Оприлюднені результати онлайн-опитування по найефективнішому меру Києва за останні 20 років

Оприлюднені результати онлайн-опитування "Хто з київських градоначальників був найбільш ефективним за останні 20 років?". Голосування проводилося порталом KievNEWS протягом останнього тижня.

В опитуванні взяли участь 22 тисячі користувачів. Читачі порталу могли віддати свій голос на користь одного з чотирьох градоначальників столиці, які керували мегаполісом останні два десятиліття.

У числі претендентів на кращого керівника міста значилися Олександр Омельченко, який займав свій пост 10 років, Леонід Черновецький, який виграв дві мерські кампанії в Києві, Олександр Попов, який керував столицею кілька років, а також нинішній мер Віталій Кличко, якого обрали мером після Майдану.

Згідно з отриманими даними, найбільш ефективним користувачі інтернету визнали Олександра Омельченка. 52% (понад 11 тис. осіб) впевнені, що в часи керівництва Омельченка (з 1996 по 2006 роки) у місті був порядок. І на виборах 2006 року кияни, які проголосували за нового мера Леоніда Черновецького, зробили помилку.

Ще 26% (близько 5,6 тис. осіб) вважають, що статус ефективного міг би заслужити нинішній градоначальник Віталій Кличко, але для цього потрібно дати йому ще пару років покерувати містом.

Третє місце в рейтингу ефективності столичних керівників розділили Леонід Черновецький та Олександр Попов. Підтримку кожному з них їм висловили 11% користувачів.