ua en ru

Оприлюднено імена кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро України

Оприлюднено імена кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро України Чубаров назвав кандидатів на головного борця з корупцією

Голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро України Рефат Чубаров оголосив імена претендентів, які надіслали свої документи, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зачитали прізвища всіх осіб, від кого ми отримали пакети... Зараз ці прізвища будуть зведені в один перелік, і вони будуть розміщені, я сподіваюся, до кінця дня на офіційному сайті Президента України", - заявив Чубаров.

Серед кандидатів - американський юрист українського походження, помічник федерального прокурора в підрозділі по боротьбі з економічними злочинами Департаменту юстиції США Богдан Витвицький, депутат Верховної Ради України 7 скликання Віктор Чумак, правознавець Микола Сірий, колишній урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Юрій Сухов та інші.

Серед претендентів Чубаров не назвав імені колишнього Президента Грузії Михайла Саакашвілі.

З повним списком претендентів можна ознайомитися на сайті Президента України.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі призначений головою Ради радників з міжнародних питань при Президентові України Петра Порошенка.