ua en ru

Уламки малазійського Boeing-777 відправлять з Харкова у Нідерланди в кінці тижня, - голова ХОДА

Уламки малазійського Boeing-777 відправлять з Харкова у Нідерланди в кінці тижня, - голова ХОДА Джерело фото:EPA
Уламки малазійського Boeing-777, який 17 липня впав на території Донецької області, відправлять з Харкова у Нідерланди в кінці тижня.

Уламки малазійського Boeing-777, який 17 липня впав на території Донецької області, відправлять з Харкова у Нідерланди в кінці тижня. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута в ході робочої наради з представниками міжнародної місії з розслідування катастрофи літака, передає прес-служба ОДА,

За словами Балути, нідерландські фахівці завершили роботи з знайденими раніше в зоні катастрофи останками тел. Шість домовин з останками до кінця тижня будуть відправлені в Нідерланди.

"Сьогодні завершена робота з тілами в цеху заводу ім. Малишева. Завтра-післязавтра обладнання, яким користувалися нідерландські фахівці, перевезуть в аеропорт, де вона перебуватиме до весни", - сказав Балута.

Крім цього, в ході наради командир бойового підрозділу Об'єднаної спільної міжвідомчої оперативної групи МН17 Ханс Ван Де Вен зазначив, що в найближчі дні він зустрінеться з радниками міністра оборони Нідерландів, і вони приймуть рішення, яким чином буде проходити пошукова місія в зимовий час.

Нагадаємо, в Харків увечері 23 листопада прибув потяг у складі 12 вагонів з уламками малазійського Boeing-777.

Boeing-777 Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії увечері 17 липня. Лайнер впав в околицях села Грабово Донецької області. На борту перебували 298 чоловік, всі вони загинули.