ua en ru

Знеструмлення Одеської області: в "Укренерго" працюють над ліквідацією наслідків негоди

Знеструмлення Одеської області: в "Укренерго" працюють над ліквідацією наслідків негоди Фото: ЛЕП (facebook.com/people/Vsevolod-Kovalchuk)

В Одеській області знеструмлено понад 500 населених пунктів

В "Укренерго" працюють над ліквідацією наслідків негоди, що, зокрема, призвела до знеструмлення населених пунктів в Одеській області. Про це у Facebook написав глава "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

"Щодо ситуації в Одеській області. Через складні погодні умови у Південному регіоні України 18 січня аварійно відключились лінії електропередачі 330 кВ Молдавська ДРЕС - Усатове та Усатове - Аджалик № 2, а також повітряні лінії 110 кВ Болград - Еталон та Молдавська ДРЕС - Старокозача (остання вже включена в роботу).
Неодноразово було знеструмлено ЛЕП 330 кВ Молдавська ДРЕС - Арциз зі сторони МДРЕС з підстанцією 330 кВ "Арциз", наразі ці енергооб’єкти працюють", - йдеться у повідомленні.

Крім того, він зазначив, що сильний вітер та налипання мокрого снігу спричинили падіння 23 опор лінії 110 кВ Болград - Еталон.

"Для ліквідації наслідків негоди у Південній енергосистемі вже створений оперативний штаб. Не зважаючи на складні погодні умови, бригади "Укренерго" проводять огляд ліній з метою виявлення місць пошкоджень та їх подальшого усунення, організовується термінова доставка матеріалів на місце падіння опор. Ситуація знаходиться під моїм особистим контролем, мої колеги роблять усе для якнайшвидшого відновлення енергопостачання регіону", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через негоду в Україні в Одеській області знеструмлено понад 500 населених пунктів.