ua en ru

Для забезпечення енергонезалежності Криму РФ буде потрібно більше 2 млрд доларів

Для забезпечення енергонезалежності Криму РФ буде потрібно більше 2 млрд доларів Фото: аналітик Renaissance Capital Володимир Скляр

До 2018 року РФ планує побудувати на Таманському півострові чотирьох парогазові установки сумарною потужністю 940 МВт

Для забезпечення енергонезалежності Криму Російській Федерації буде потрібно більше 2 млрд доларів. Про це повідомляє російська газета "Ведомости" з посиланням на аналітика Renaissance Capital Володимира Скляра.

Як повідомляється, всього в Криму виробляється 160 МВт теплової енергії, ще 20-50 МВт дає поновлювана. Тоді як, за оцінкою Міненерго РФ, пікове споживання електроенергії в Криму складає 1320 МВт. У такому випадку, до 90% енергопостачання забезпечує Україна.

Як повідомляється, для забезпечення енергонезалежності анексованого півострова до 2018 року на Таманському півострові РФ планує побудувати чотири парогазові установки (ПГУ) сумарною потужністю 940 МВт.

"Ще близько 1 ГВт генерації має з'явитися в Криму. Цього вистачить, щоб повністю забезпечити потреби території, і передбачатиме резерв", - повідомив Скляр.

За підрахунками аналітика, будівництво станцій сумарною потужність 940 МВт обійдеться РФ в 1,1-1,3 млрд доларів, а на будівництво додаткових потужностей в Криму може знадобитися на 400-450 млн доларів більше.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року в Херсонській області були підірвані опори ліній електропередач, за якими електроенергія постачалася до Криму, в результаті весь півострів залишився без електрики.