ua en ru

На забезпечення військових баз передбачено понад 90 млн гривень, - ЗСУ

На забезпечення військових баз передбачено понад 90 млн гривень, - ЗСУ Фото: Владислав Селезньов розповів про забезпечення баз Міноборони України

У минулому році на підвищення живучості баз Міноборони було виділено 56,2 млн гривень

У цьому році держава планує витратити 92,3 млн гривень на підвищення та забезпечення живучості баз, складів і арсеналів Міністерства оборони України. Про це заявив офіцер управління по зав'язок з громадськістю ЗСУ Владислав Селезньов, передає "Радіо Свобода".

"У минулому році було виділено 56,2 млн гривень, цього року - 92,3 млн гривень. Тобто, гроші на забезпечення живучості складів виділяються і відповідним чином реалізуються", - сказав Владислав Селезньов.

Він також розповів, що після вибухів у 2005 році на військовому складі в Сватовому Луганської обл. було проведено комплекс заходів для підвищення безпеки на всіх складах і арсенал України.

Крім цього, він повідомив, що склад в Балаклії, на якому сталася пожежа, був створений ще у 1918 році. При цьому за час військових дій на Донбасі було зафіксовано дві надзвичайні події, пов'язані з цим військовим об'єктом.

"Перша сталася 9 червня 2014 на кордоні Харківської та Донецької обл. На колону, що рухалася з Балаклеї і перевозила боєприпаси, було скоєно напад ДРГ. А друга сталася 26 грудня 2015 при тих же умовах, як в минулий четвер. Але тоді вдалося уникнути таких фатальних наслідків", - розповів Владислав Селезньов.

Нагадаємо, в Балаклії в п'ятницю ввечері ще були чутні вибухи.