ua en ru

Обсяги відбору газу Італією зі сторони ГВС "Травізо" в 2012 р. може зменшитися у випадку поновлення його подачі з Лівії, - експерти

Фахівці Snam Rete Gas (Італія) очікують, що обсяги відбору газу споживачами Італії зі сторони газовимірювальної станції (ГВС) "Травізо" (ужгородський газотранспортний коридор) в 2012 році може зменшитися у випадку поновлення подачі газу з Лівії, повідомляє прес-служба ДК "Укртрансгаз".

Відзначимо, в період з 17 по 20 жовтня 2011 року в м. Лембіт (Австрія) відбулося чергова диспетчерська нарада компаній - транзитерів російського природного газу до країн Південно-західної Європи за участю представників ДК "Укртрансгаз", Eustream (Словаччина), OMV (Австрія ) і Snam Rete Gas (Італія).
Основним питанням диспетчерського наради було обговорення та узгодження між країнами-транзитерами термінів проведення планово-профілактичних і ремонтних робіт на національних газотранспортних системах (ГТС) і обсягів транспортування під час їх виконання. Вирішення даних питань забезпечить мінімальні скорочення транзиту газу через газотранспортні системи під час проведення профілактичних і ремонтних робіт, за рахунок синхронізації графіків ППР.
Також під час робочої зустрічі сторони обмінялися інформацією щодо результатів роботи у 2011 році і планів на 2012 рік.
Зокрема представники Eustream (Словаччина) проінформували про проведення робіт на ГТС Словаччини, які передбачають встановлення нових більш екологічних та економічних газоперекачувальних агрегатів (ГПА) і виведення з експлуатації застарілого обладнання. На період проведення робіт можливе зменшення пропускної здатності Словацької ГТС до 20%.
Австрійські колеги проінформували присутніх, що завершення роботи з підключення перемичок для можливості подачі газу в реверсному режимі - з боку Італії до Австрії. В рамкак зустрічі була здійснена робоча поїздка на КС "Нойштіфт", обладнану електропривідними газоперекачувальними агрегатамии (ЕГПА) потужністю 7,4 МВт.

В результаті зустрічі підписано відповідний протокол, була відзначена висока ефективність проведення даних зустрічей та їх важлива роль у забезпеченні надійності і безперебійності транзиту газу європейським споживачам.