ua en ru

Обсяг транспортування газу для країн Європи у серпні зріс на 48%, - "Укртрансгаз"

Обсяг транспортування газу для країн Європи у серпні зріс на 48%, - "Укртрансгаз" Фото: обсяг транспортування газу для країн Європи у серпні зріс на 48%

Загалом за серпень було транспортовано 6,739 млрд куб. м газу

Через газотранспортну систему України у серпні 2015 р. для європейських споживачів було транспортовано 6,739 млрд куб. м блакитного палива, що на 48% більше за показники аналогічного періоду 2014 р. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укртрансгаз".

"Всього з січня по серпень поточного року для європейських споживачів через українську ГТС надійшло 42,3 млрд куб. м природного газу, що лише на 9% менше ніж за вісім місяців минулого року", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що зокрема за перший та другий квартал поточного року в країни Європи було транспортовано відповідно 12,8 та 15,9 млрд куб. м газу.

Окрім цього, за оперативною інформацією Центрального диспетчерського департаменту оператора вітчизняної газотранспортної системи, станом на сьогоднішній добовий режим транспортування блакитного палива для європейських споживачів складає 189,1 млн куб. м, що на 37% більше за показники аналогічної дати минулого року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом серпня до України імпортовано більше 1 млрд куб. м газу.