ua en ru

Обсяг реалізації німецьких автомобілів преміального сегмента в Китаї в 2012 р. склав 959 тис. машин

Китай вперше став найважливішим ринком для німецьких виробників автомобілів преміального класу. Audi, BMW, Mercedes та Porsche в минулому році вдалося продати в Піднебесній 959 тис. легкових машин - більше, ніж в будь-якій іншій країні світу.

Вперше обсяги реалізації німецьких автомобілів преміального сегмента в Китаї перевищили цей показник для ринків самої Німеччині (883 тис.) та США (837 тис.). "Вже сьогодні з упевненістю можна прогнозувати, що в новому 2013 році продажі німецьких преміальних авто на китайському ринку переступлять планку в 1 млн штук", - сказав директор Центру автомобільних досліджень (CAR-Automotive Research Center) при Університеті Дуйсбурга - Essen професор Фердинанд Дуденхеффер. На думку експерта, надалі ринок КНР вже нікому не поступиться місцем лідера продажів німецьких автомобілів в цьому сегменті.

За даними CAR, в 2005 році провідні концерни ФРН продали в КНР 104 тис. авто, а потім протягом семи років щорічно нарощували обсяг їх реалізації в Китаї в середньому на 37%. При цьому Дуденхеффер звертає увагу на те, що за той же період автомобільний ринок Китаю виріс на 23%: у 2012 році в КНР було продано 13,239 млн нових легкових машин. В даний час німецьким виробникам вдалося зайняти 7,2% місцевого ринку. У себе вдома, в Німеччині, Audi, BMW, Mercedes та Porsche мають аналогічний показник на рівні майже 29%, проте це пояснюється тим, що багато співробітників цих концернів традиційно купують авто "власних брендів або ж користуються службовими.

Стрімке зростання продажів у Піднебесній німецьких автомобілів преміального класу продовжиться. Вже до 2020 року в Китаї щорічно буде продаватися більше 21 млн легкових машин. При такому розкладі німецькі автоконцерни цілком можуть розраховувати на те, що в преміальному сегменті вони зможуть реалізовувати 2 млн машин. А в 2030 році китайський ринок зможе "переварити" вже більше 30 млн легкових авто, що для виробників з ФРН обіцяє продажу вище позначки 3 млн штук в рік. Для порівняння: це приблизно стільки, скільки всі німецькі виробники преміальних авто разом реалізовували в 2000 році у всьому світі.

Читайте також: Продажі Volkswagen в 2012 р. зросли на 11,2% - до рекордного показника в 9,07 млн автомобілів