ua en ru

Обсяг світового ринку зброї в 2015 виріс на 10%, - Bloomberg

Обсяг світового ринку зброї в 2015 виріс на 10%, - Bloomberg Фото: зброя

Це найбільший щорічний ріст на глобальному ринку озброєнь за останні 10 років

Обсяг світового ринку зброї в 2015 році виріс до 65 мільярдів доларів, що більш ніж на 10% перевищило показник 2014 року. Про це передає агентство Bloomberg з посиланням на звіт IHS Global Defence Trade Report.

За оцінкою компанії, це найбільший щорічний ріст на глобальному ринку озброєнь за останні десять років. Він стався після різкого збільшення закупівель з боку Саудівської Аравії. Обсяг імпорту зброї в Ер-Ріяд в 2015 році зріс на 50%, до 9,3 млрд дол., королівство зайняло перше місце в світі за обсягом імпорту озброєнь. Крім того, попит на зброю виріс і в більшості країн Близького Сходу та Південно-Східної Азії.


Також зазначається, що до збільшення імпорту озброєнь в Саудівську Аравію призвели операція очолюваної нею коаліції в Ємені і протистояння королівства його регіонального супернику Ірану. У минулому році Ер-Ріяд здійснив закупівлю винищувачів F-15, вертольотів Apache, а також високоточної зброї, безпілотних літальних апаратів і обладнання для спостереження, випливає зі звіту IHS Global Defence Trade Report.

Друге місце за обсягом імпорту озброєнь займає Індія, а третє - Австралія. Єгипет зайняв четверте місце в світі за обсягом імпорту зброї, витративши на його закупівлю майже 2,3 млрд дол. у 2015 році, говориться в доповіді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за десять років експорт озброєнь в країни Близького Сходу зріс на 61%.