ua en ru

Обсяг експортованих в ЄС товарів через київську митницю може зрости на третину в 2017

Обсяг експортованих в ЄС товарів через київську митницю може зрости на третину в 2017 Фото: Сергій Тупальский

На київській митниці заявили про тенденцію зростання загальної фактурної вартості товарів, що експортуються

Обсяг експортованих українських товарів в країни Євросоюзу через київську міську митницю Держфіскальної служби України в 2017 році може зрости на третину в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це в інтерв'ю "Бізнесу" розповів в.о. начальника відомства Сергій Тупальский.

"Ми відзначаємо гарну тенденцію зростання загальної фактурної вартості товарів, що експортуються. За весь 2016 рік через Київську міську митницю в країни ЄС було експортовано товарів на суму 192,5 мільйона доларів. За 6 місяців цього року – вже на 127,3 мільйонів доларів. Якщо тенденція збережеться, за підсумками року зростання цього показника складе близько 30%", - сказав він.

Також Тупальский повідомив про зростання кількості виданих митницею сертифікатів походження товарів EUR.1, які необхідні на отримання преференцій, зокрема, безмитний ввіз українських товарів на територію ЄС. За перші шість місяців 2017 року Київська міська митниця ДФС видала 872 таких сертифіката. Причому тільки 506 з них – підприємствам, які входять до числа найбільших експортерів. У 2016-му ці показники становили 1582 сертифіката 907.

"Ми бачимо, що навіть середні і малі підприємства звертаються за сертифікатами і здійснюють експорт своєї продукції в ЄС", - зазначив Тупальский.

Він також закликав підприємців, які хочуть отримати сертифікат вперше, звертатися в Київську міську митницю, де фахівці приділять таким заявникам необхідну кількість часу.

Нагадаємо, 17 липня Рада Європейського союзу підтримала введення тимчасових торгових преференцій для України.