ua en ru

Об'єктивних причин для затримок будівництва "Охматдиту" немає, - Гройсман

Об'єктивних причин для затримок будівництва "Охматдиту" немає, - Гройсман Фото: "Охматдит" (sai.gov.ua)

Прем'єр-міністр доручив завершити першу чергу будівництва до кінця року

Міністерство охорони здоров'я повинне усунути будь-які причини затримок робіт першої черги нового сучасного лікувального діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає КМУ.

"Рік тому я чітко дав завдання, щоб ми розблокували будівництво "Охматдиту", яке тягнеться вже багато років, і як можна швидше його завершили. Я знайшов можливості фінансування, ми розблокували все, що заважало почати цю роботу. Нещодавно я відвідував лікарню, щоб оцінити хід робіт. Почався жовтень, і, на жаль, повинен сказати, що поки темпи прогресу щодо "Охматдиту" мене не влаштовують", - сказав Гройсман.

За його словами, жодних об'єктивних причин для затримок немає, крім бюрократичних зволікань, які повинні бути негайно усунені.

"Йдеться про життя і здоров'я дітей. Тому якщо бачите якусь дурість, працюйте 24 години на добу, щоб рішення було. Моя мета - будівництво у зазначений строк - не пізніше кінця 2017 року", - додав глава уряду.

Крім цього, Гройсман дав доручення після запуску першої черги починати процедури запуску добудови другої черги лікарні.

Нагадаємо, глава "Укрмедпроектбуда" заявив, що проект будівництва "Охматдиту" не було розроблено в повній мірі.