ua en ru

Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України стурбоване припиненням митного оформлення бензинів

Асоціація "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" за підсумками позачергового засідання, яка відбулася 23 жовтня 2012 р., висловлює глибоку стурбованість у зв'язку з призупиненням митного оформлення бензинів, яке мало місце в період з п'ятниці, 19 жовтня, до вівторка, 23 жовтня 2012 р., повідомляє прес-служба асоціації.

"Ми хочемо офіційно підтвердити наявність даної проблеми у всіх без винятку учасників асоціації. При цьому причини відмови в митному оформленні не пояснені членам нашого об'єднання по сьогоднішній день", - йдеться в повідомленні.

Крім того наголошується, що основну заклопотаність викликають повідомлення, неофіційно надходять учасникам ринку від працівників регіональних митниць про те, що відразу після виборів, з понеділка, 29 жовтня 2012 р., імпорт нафтопродуктів може бути знову припинений з метою створення спецімпортера, що володіє ексклюзивним правом оформлення на митниці.

"Асоціація вважає за необхідне попередити про вкрай негативні наслідки, які матиме такий крок ... будь-яке порушення сформованої системи забезпечення паливом буде мати виключно дестабілізуючий ефект і в підсумку вдарить по споживачеві палива. Нас насторожує той факт, що повідомлення про монополізацію імпорту нафтопродуктів після виборів збігаються з заявами представників діючого уряду про введення з 1 грудня 2012р. мит на імпорт нафтопродуктів, що також призведе до зростання цін і руйнування диверсифікованої системи забезпечення України паливом ", - акцентується в повідомленні.

Зазначимо, раніше Державна митна служба України спростувала заяви про труднощі з оформленням при імпорті бензину на територію України.

Читайте також: Митниця спростовує заяви про труднощі з імпортом бензину в Україну