ua en ru

Об'єднання МЕРКОСУР призупинило членство Венесуели в організації

Об'єднання МЕРКОСУР призупинило членство Венесуели в організації Фото: засідання МЕРКОСУР (mercosur.int)

Відповідне рішення ухвалено на нараді глав МЗС Аргентини, Уругваю, Парагваю і Бразилії

Країни-учасниці південноамериканського економічного об'єднання МЕРКОСУР вирішили призупинити членство Венесуели в організації. Про це з посиланням на заяву міністрів закордонних справ повідомляє El Nacional.

Зазначено, що відповідне рішення ухвалено на нараді глав МЗС Аргентини, Уругваю, Парагваю і Бразилії. Його причиною став триваючий політичний конфлікт у країні.

"Призупинення членства Венесуели буде введено в зв'язку з діями уряду Ніколаса Мадуро і спрямоване на заклик до негайного початку політичного переходу і відновлення демократичного порядку", - цитує видання підписану міністрами заяву.

Як повідомляється, призупинення членства Венесуели відбулося, відповідно до угоди про МЕРКОСУР. Згідно з ним, обов'язковою умовою членства є "повне функціонування демократичних інститутів".

Як відомо, інтеграційне об'єднання МЕРКОСУР створено в 1991 році. В його рамках діє загальний ринок і низка інших механізмів економічної взаємодії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національні установчі збори Венесуели (конституційна асамблея) зняли з посади генерального прокурора країни Луїзу Ортегу Діас.