ua en ru

Омбудсмен вимагає повернути українців, які відбувають покарання в РФ

Омбудсмен вимагає повернути українців, які відбувають покарання в РФ Фото: Валерія Лутковська

За словами Лутковської, нині спостерігається незаконне вывезение засуджених з Криму

Офіс омбудсмена України має намір вести переговори з російським уповноваженим з прав людини щодо повернення незаконно вивезених ув'язнених на територію України для відбування покарання. Про це розповіла уповноважений президента України з прав людини Валерія Лутковська на брифінгу в п'ятницю, 17 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми обговорюємо факти незаконного вивезення з території автономної республіки Крим та я, на жаль, таких фактів знаю багато. На жаль, в Російській Федерації не таке законодавство, як в Україні. Це в Україні засуджена особа має право відбувати покарання поблизу свого місця проживання або поряд з місцем проживання своїх родичів",- розповіла Лутковська.


"У мене є інформація щодо 16 осіб, які відбувають покарання в абсолютно різних федеральних куточках, які звичайно ж воліли б відбувати покарання на підконтрольній території Україні. Ми будемо говорити з російським омбудсменом про цю групу людей",- сказала Лутковська.

Також Лутковська наголосила, що робота омбудсмена повинна зосереджуватися виключно на дотриманні прав людини та гуманітарних питаннях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на сайті з російським доменом розміщені персональні дані українських військових.