ua en ru

Обама заборонив згадку слова "негр" у федеральних законах

Обама заборонив згадку слова "негр" у федеральних законах Фото: Барак Обама підтримав антирасистську ініціативу

Із законодавства також виключається згадка слова oriental ("уродженець Сходу")

Президент США Барак Обама підписав закон "про модернізацію термінів щодо меншин". Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

Зазначено, що з відповідною ініціативою виступила демократ Грейс Менг, яка є першою американкою азійського походження, що представляє Нью-Йорк у нижній палаті конгресу США.

Передбачається, що в рамках "модернізації термінів щодо меншин" із федерального законодавства виключається згадка слова oriental ("уродженець Сходу").


Також очікується, що з законів приберуть слово negro ("негр"). Ці слова, визнані архаїчними й образливими, замінюються відповідно на "афроамериканця" (Afro American) і "азіатоамериканця" (Asian American).

"Більше не буде жодного закону, в якому меншини згадувалися б таким образливим чином. Я вітаю і дякую президентові Обамі за те, що він підписав мій біль", - йдеться у заяві Менг на сайті Конгресу.

Нагадаємо, нещодавно у відповідь на критику Барака Обами політики Дональда Трампа стосовно мусульман, кандидат у президенти США від Республіканської партії назвав чинного президента найгіршим за всю історію країни.