ua en ru

Обама знявся в комедійному шоу напередодні візиту на Кубу

Обама знявся в комедійному шоу напередодні візиту на Кубу Фото: Обама знявся в комедійному шоу

Візит Обами на Кубу розпочнеться 20 березня

Президент США Барак Обама напередодні свого візиту на Кубу, який розпочнеться 20 березня, взяв участь у зйомках відео з популярним кубинським комедійним актором Луїсом Сільвою. Про це йдеться на сторінці посольства США на Кубі в Facebook.

Обама стане першим американським президентом, який відвідав Кубу за останні майже 90 років. Останнім на острові побував 30-й президент США Калвін Кулідж у 1928 році.

Відзначимо, в липні 2015 року США і Куба відновили дипломатичні відносини, які були перервані в 1961 році. Цьому передували перші більш ніж за 50 років повноцінні переговори лідерів двох країн, Барака Обами та Рауля Кастро, на саміті Америк в Панамі у квітні 2015 року.

Згідно з задумом відеоролика герой Сільви подзвонив в метеорологічну службу, щоб дізнатися прогноз погоди на час проведення бейсбольного матчу між американцями та кубинцями, який пройде в Гавані в присутності Обами.

Однак, замість цього герой Сільви потрапляє в Білий дім, де йому відповідає сам президент. Обама каже, що американці і кубинці - друзі, а Панфіло пропонує забрати президента з аеропорту і пропонує нічліг.

Нагадаємо, противники республіканця Дональда Трампа, який балотується у президенти США і має найбільше шансів перемогти від цієї партії, заблокували автостраду в Арізоні.