ua en ru

Обама: російська агресія в Україні "нервує" союзників НАТО

Обама: російська агресія в Україні "нервує" союзників НАТО Фото: Барак Обама

Обама заявив, що, на його думку, Європа ставиться до власної безпеки "занадто розслаблено"

Російська агресія в Україні "нервує" союзників НАТО у Східній Європі. Про це президент США Барак Обама заявив в ході виступу в Ганновері (Німеччина) перед зустріччю з представниками Німеччини, Великобританії, Франції і Італії, повідомляє РБК.

"Я сподіваюся, що Росія зрозуміє, що справжня велич полягає не в тому, щоб залякувати сусідів, а в тому, щоб співпрацювати з світом", - заявив Обама, підкресливши, що він прагне до хороших відносин з РФ, але це можливо лише при повному виконанні мінських угод.


"Я хочу хороших відносин з Росією і ми багато вклали в те, щоб вони були хорошими, але ми повинні продовжувати санкції проти до тих пір, поки вона цілком не виконає мінські угоди", - сказав він.

Обама також заявив, що російська агресія в Україні "нервує" союзників НАТО у Східній Європі і ставить під загрозу "прогрес, який був досягнутий після закінчення холодної війни".

Крім того, Обама заявив, що на його думку, Європа ставиться до власної безпеки "занадто розслаблено", а також зазначив, що ЄС повинен взяти на себе частку в забезпеченні глобальної колективної безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні в Ганновері лідери п'яти країн - Німеччини, США, Великобританії, Франції та Італії обговорять міграційну кризу в Європі і боротьбу з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".