ua en ru

Обама закликав республіканців відмовитись від підтримки Трампа

Обама закликав республіканців відмовитись від підтримки Трампа Фото: Барак Обама

На думку Обами, республіканець ставить під сумнів базові цінності американської демократії

Президент США Барак Обама закликав впливових членів Республіканської партії відмовити в підтримці кандидату у президенти Дональду Трампу, повідомляє ВВС.

"Ні за своїм темпераментом, ні за рівнем своєї підготовки і знань, ні за бажанням отримати ці знання, ні по своїй чесності він не придатний для того, щоб бути президентом", - сказав Обама на мітингу в підтримку кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон у штаті Північна Кароліна.

За словами президента США, неможливо лаяти Трампа за його непристойні висловлювання про жінок і в той же час підтримувати його як претендента на найважливішу посаду в світі. При цьому під час виступу Обама жодного разу не назвав республіканського кандидата за іменем.

На думку американського лідера, Трамп послідовно ставить під сумнів такі основні цінності, як толерантність, дотримання правових процедур і взаємна повага.

"Наша демократія не працює таким чином", - отеметил Барак Обама.

Нагадаємо, 11 жовтня спікер Палати представників США Пол Райан відмовився підтримувати Трампа після коментарів, які той висловив на адресу жінок.