ua en ru

Обама придбав у Вашингтоні дім за 8 млн доларів

Обама придбав у Вашингтоні дім за 8 млн доларів Фото: Барак Обама

Маєток Обами є другим в районі по вартості

Екс-президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама придбав у Вашингтоні для своєї сім'ї будинок вартістю 8,1 млн доларів. Про це повідомляє The Washington Post.

Після того як сім'я Обами залишила Білий дім, екс-президент зняв маєток в районі Калорама на північному заході Вашингтона. Проте пізніше Обама вирішив придбати цей будинок. Родина Обами має намір прожити в столиці США ще щонайменше два з половиною роки. До цього часу дочка Обами, Саша, закінчить середню школу.

Прес-секретар Обами Кевін Люіс у своїй заяві сказав, що покупка має сенс для сім'ї: "Враховуючи, що президент і пані Обама будуть у Вашингтоні, принаймні, ще на два з половиною роки, для них було більш розумно купити будинок, ніж продовжувати орендувати житло".

Будинок, який придбала родина екс-президента США, раніше належав прес-секретарю Білла Клінтона Джо Локхарту. Крім того, в цьому ж районі володіють нерухомістю дочка Дональда Трампа Іванка і засновник компанії Amazon Джефф Безос.

Обама придбав у Вашингтоні дім за 8 млн доларів

Фото: новий будинок Обами

Повідомляється, що Обама як і раніше володіє будинком в грузинському стилі в районі Гайд-парку на південній стороні Чикаго. Також в Чикаго буде розміщена президентська бібліотека Обами.

Офіційні дані показують, що Локхарт продав будинок за 8,1 млн доларів. Компанії Homefront Holdings LLC, яка контролюється родиною Обами. Передача власності відбулася в середу. Локхарт купив будинок у 2014 році за 5,295 млн доларів.

Нагадаємо, 1 травня повідомлялося, що Обама готовий повернутися до політичної діяльності. Екс-президент США готовий брати участь у кампаніях Демократичної партії і поки що не планує залишати політику.