ua en ru

Обама планує восени визначитися з кандидатом на пост глави ФРС

Президент США Барак Обама скоротив список претендентів на пост глави Федеральної резервної системи. Про це Обама повідомив в інтерв'ю газеті The New-York Times, передає "Росія 24".

Він заявив, що кандидат повинен вірно розуміти двоїстий мандат ФРС, а саме підтримку стабільності цін і низького рівня безробіття. Минулого тижня, Обама у своїх виступах зосередився на заходах, спрямованих на надання підтримки середнього класу країни. І саме в рамках цієї мети, Обама буде вибирати кандидата на заміну Бена Бернанке.

"Для нас необхідно утримувати інфляцію під контролем, підтримувати стабільний курс долара і забезпечувати стабільність на ринках. Все це повинно бути спрямоване на поліпшення рівня життя простих американців", - заявив Обама.

Глава Білого дому планує остаточно визначитися з кандидатурою не раніше осені. І хоч Обама поки не називав імен, експерти вважають, що існує тільки два фаворити заступник голови ФРС Джанет Йеллен і колишній міністр фінансів США Ларрі Саммерс.

Читайте також: МВФ: Згортання ФРС програми викупу облігацій може призвести до надмірної волатильності відсоткових ставок

Більшість експертів вважає, що Президент повинен зробити вибір саме на користь Йеллен.

В цілому результат досить передбачуваний, адже якщо Йеллен буде уособлювати спадкоємність нинішньої м'якої монетарної політики, то у випадку з Саммерсом можуть виникнути певні сюрпризи. До речі сказати, пан Саммерс не вірить у дієвість QE. Банки з Уолл-стріт, звичайно, краще відчувають себе в поточних умовах.

До того ж історія свідчить, що головою ФРС ще ніколи не призначали людини, що не входить в сам Федрезерв.