ua en ru

Обама першим з американських президентів відвідає Хіросіму

Обама першим з американських президентів відвідає Хіросіму Фото: президент США Барак Обама

Раніше в Хіросіму приїжджав держсекретар США Джон Керрі

Президент США Барак Обама приїде до Хіросіми разом з японським прем'єром Сіндзо Абе. Про це заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, повідомляє BBC.

Обама стане першим чинним президентом США, який відвідає японське місто Хіросіма після ядерного бомбардування американською авіацією в 1945 році. Після цього він відправиться у В'єтнам.


"Президент здійснить історичний візит до Хіросіми разом з прем'єр-міністром Абе, щоб підкреслити свою прихильність ідеї спокійного і безпечного світу без ядерної зброї", - заявив Джош Ернест.

У квітні місто відвідав державний секретар США Джон Керрі. Він поклав вінок в пам'ять жертв ядерного вибуху і залишив запис у гостьовій книзі. Керрі став першим державним секретарем, який відвідав Хіросіму, і заявив, що пишається цим.

Також повідомлялося, що в травні Хіросіму може відвідати і Обама, однак точної інформації на той момент не було. До тепер чинні президенти США Хіросіму не відвідували. У 1984 році туди приїздив колишній президент США Джиммі Картер, але його повноваження до того моменту вже минули.

Японське місто Хіросіма піддалося ядерному бомбардуванню 6 серпня 1945 року. Вибух бомби і його наслідки забрали життя 140 тисяч людей.

Нагадаємо, США ще на рік подовжили санкції проти Сирії.