ua en ru

Обама відкинув можливість введення наземних військ США у Сирію

Обама відкинув можливість введення наземних військ США у Сирію Фото: Барак Обама висловився щодо ситуації в Алеппо

Він звинуватив владу Сирії та її союзників Росію й Іран у звірствах в Алеппо

Президент США Барак Обама відкинув можливість введення наземних американських сил у Сирію. Про це він заявив під час виступу на прес-конференції у Вашингтоні, передає DW.

Зокрема чинний глава США звинуватив президента Сирії Башар Асад, а також його союзників Росію та Іран у звірствах в Алеппо.

"Відповідальність за цю жорстокість лежить тільки на режимі Асада і його союзниках, Росії та Ірані, їхні руки у крові, а ці злочини на їхній совісті", - наголосив Обама.

За його словами, весь світ об'єднався та виступає проти того жахіття, яке коїться в Алеппо. Він також звинуватив Росію у тому, що вона постійно чинила перешкоди міжнародному співтовариству у спробах припинити громадянську війну в Сирії.

На думку президента, американська стратегія щодо Сирії була в цілому правильною, хоча він відчуває часткову відповідальність за страждання сирійців. Деякі прагнули б більш рішучих дій США для припинення конфлікту, однак це вимагало б масштабної інтервенції американських наземних військ "із повною віддачею сил" та "встановленням контролю над Сирією", вважає Обама. Він переконаний, що ідея інтервенції може бути привабливою, однак "неможливо зробити це малими засобами".

Нагадаємо, раніше Обама заявив про те, що втручань у процес голосування на виборах президента США, які могли б викликати низку запитань, не було.