ua en ru

Обама звинуватив ДНР в спробі приховати сліди злочину на місці краху малайзійського лайнера

Президент США Барак Обама звинуватив самопроголошену "Донецьку народну республіку" (ДНР) в спробі приховати сліди злочину на місці аварії малайзійського лайнера.

Президент США Барак Обама (на фото) звинуватив самопроголошену "Донецьку народну республіку" (ДНР) в спробі приховати сліди злочину на місці аварії малайзійського лайнера. Про це він заявив сьогодні, передає Politico.

"Сепаратисти приховують докази з місця аварії. Напрошується питання, що вони намагаються приховати?", - заявив Обама.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17).

За попередніми даними, загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дитини, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 192 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 44 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії.

Влади України стверджує, що літак збили бойовики.

Бойовики заперечують свою причетність до інциденту.