ua en ru

Обама може назвати ім'я нового глави ФРС 9 вересня

Ім'я кандидата на посаду голови Федеральної резервної системи США може бути оголошене вже 9 вересня.

Ім'я кандидата на посаду голови Федеральної резервної системи США може бути оголошене вже 9 вересня. Про це повідомляє "Росія 24".

Як очікується, Президент США Барак Обама (на фото) 9 вересня повинен оголосити своє рішення відносного потенційного керівника регулятора, хоча поки глава держави з кандидатурою не визначився.

Зараз залишилися тільки два основні кандидати, заступник голови ФРС Бена Бернанке Джанет Єллен і радник Обами Лоуренс Саммерс.

Низка експертів розглядає Саммерса як фаворита гонки, оскільки він працював в тісному контакті з Президентом Бараком Обамою з початку його вступу на посаду. Раніше основним кандидатом на заміну Бернанке вважали його заступника Джанет Єллен. Про неї вельми позитивно відзивалися демократи і економісти, проте Президент США Барака Обама зберігав мовчання. Низка експертів пов'язує це з тим, що Обама не схильний підтримувати кандидатуру Єллен.

Сама Єллен вважає, що не є фаворитом на цю посаду. З іншого боку, у Саммерса достатньо тісні зв'язки з деякими компаніями на Уолл-стріт, і це може виявитися перешкодою для його обрання.

При цьому переважна більшість на Уолл-стріт вважає, що Обама повинен вибрати Єллен наступником Бернанке. Це недивно, оскільки якщо Єллен втілюватиме спадкоємність нинішньої м'якої монетарної політики, то у випадку з Саммерсом можуть виникнути певні сюрпризи. До речі сказати, Саммерс не вірить в дієвість QE.

До того ж історія свідчить, що главою ФРС ще ніколи не призначали людини, що не входить в сам Федрезерв.

Повноваження Бернанке закінчуються 31 січня 2014 р.

Раніше аналітик банку Goldman Sachs Алік Філліпс також заявив, що зміна голови Федеральної резервної системи може відбутися вже у вересні поточного року.