ua en ru

Обама і Кемерон пригрозили Путіну подальшою ізоляцією Росії

Обама і Кемерон пригрозили Путіну подальшою ізоляцією Росії Джерело фото:EPA
Президент США Барак Обама заявив у Брісбені, що Росія як і раніше буде залишатися в ізоляції, якщо не змінить свою політику в Україні.

Президент США Барак Обама заявив у Брісбені, що Росія як і раніше буде залишатися в ізоляції, якщо не змінить свою політику в Україні. Схожу позицію висловив і британський прем'єр Девід Кемерон, передає Reuters.

Глава Білого дому підкреслив, що ізоляція продовжиться в тому випадку, якщо "президент Володимир Путін продовжить порушувати міжнародне право і домовленості, спрямовані на припинення українського конфлікту".

Обама розповів, що особисто поспілкувався в Брісбені з російським президентом. Він стверджує, що не сказав Путіну нічого нового, наполягаючи лише на необхідності суверенітету України. "Якщо Росія буде так робити, то я буду першим, хто скаже про необхідність зняття санкцій", - сказав Обама.

Говорячи про можливі обмеження, глава Білого дому заявив, що, найого думку, санкції добре діють. "У нас є команда, яка вивчає механізми, які могли б чинити ще більший тиск", - заявив Обама.

Із заявою з Росії виступив і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон. Він також заявив про можливу ізоляцію Росії, якщо криза на Україну не буде дозволено. "Росії потрібно зрозуміти, що існує єдність думок між США і Європейським союзом про те, що на території Європи не повинно бути заморожених конфліктів", - сказав британський прем'єр.

"Сподіваюся, що навіть на нинішньому етапі Володимир Путін зрозуміє, що знаходиться на роздоріжжі і обере іншу дорогу", - додав Кемерон.

Нагадаємо, Володимир Путін залишив Брісбен трохи раніше за інших лідерів, пославшись на довгий переліт до Москви. Перед від'їздом він дав прес-конференцію, на якій заявив, що ситуація в Україні має хороші шанси на врегулювання, а також назвав "великою помилкою" останні рішення Президента України з Донбасу.