ua en ru

ВАТ "ЛуАЗ" перейменовано на публічне АТ "АК "Богдан Моторс".

Позачергові загальні збори акціонерів ВАТ "ЛуАЗ" внесли зміни до статуту товариства, у відповідності до яких назва підприємства змінена на публічне акціонерне товариство "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". Таке рішення позачергових загальних зборів акціонерів ухвалено 28 жовтня 2009 р. на виконання попереднього рішення загальних зборів акціонерів від 28 квітня 2009 р., повідомляє сьогодні прес-служба підприємства. Крім того, позачергові загальні збори акціонерів внесли зміни до статуту задля приведення його у відповідність до нового закону України "Про акціонерні товариства", який набув чинності у квітні 2009 р.

Ще одним рішенням загальних зборів акціонерів була відкликана в повному складі рада директорів товариства. Новим колегіальним виконавчим органом товариства стало правління. АТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" (в минулому ВАТ "Луцький автомобільний завод") входить до складу корпорації "Богдан". Статутний капітал АТ складає 1,082 млрд грн.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 р. з метою реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. В даний час методом повномасштабного виробництва випускаються легкові авто Lada і Hyundai. Корпорація "Богдан" в червні 2008 р. ввела в експлуатацію завод в Черкасах з виробництва легкових автомобілів, інвестувавши в цей проект понад 330 млн дол. За підсумками 2008 р. корпорація збільшила випуск легкових авто на 63,4% в порівнянні з 2007 р., до 88,316 тис. одиниць, автобусів - на 16,1%, до 3,775 тис. одиниць.