ua en ru

ВАТ "Кримгаз" планує розрахуватися з боргом у 196,7 млн грн перед ДК "Газ Україна" до 2034 р

ВАТ "Кримгаз" планує розрахуватися за боргами перед ДК "Газ Україна" до 2034 р. Про це під час засідання Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) заявив представник компанії, передає кореспондент РБК-Україна.
Відповідні пропозиції компанії знаходяться на узгодженні в НАК "Нафтогаз Україна". Мова йде про борг в 196,7 млн грн за поставлений "Кримгазу" газ від ДК "Газ Україна". Такі розрахунки компанії базуються на очікуваній щорічного прибутку у розмірі 5-6 млн грн. Саме ці гроші компанія і планує направляти на погашення заборгованості.
У свою чергу, НКРЕ ухвалила рішення оштрафувати ВАТ "Кримгаз" за невиконання своїх фінансових зобов'язань перед ДК "Газ Україна". Крім того, компанія повинна розрахуватися перед ДК "Газ Україна" до 31 березня 2011 р.
Нагадаємо, ВАТ "Кримгаз" надає послуги газопостачання та транспортування природного газу об'єктам промислового, комунального та побутового господарства Криму.
Статутний фонд компанії становить 8979 тисяч грн. 49% акцій належать НАК «Нафтогаз Україна» (м. Київ), 15,46% - ВАТ «Чорноморнафтогаз» (м. Сімферополь), 34,76% - знаходяться на зберіганні в «Міжрегіональному фондовому союзі» (м. Київ).