ua en ru

ОАК в 2010 р. планує випустити сім Ан-148, - О.Федоров.

"Об'єднана авіабудівна корпорація" РФ в 2010 році планує зберегти рівень 2009 р. за кількістю випущених літаків - 7 Ан-148. Про це в інтерв'ю РБК daily заявив президент ОАК Олексій Федоров.

"Це план-мінімум, якщо дозволять суміжники, але ми спробуємо збільшити випуск до дев'яти лайнерів. Потужності заводу дозволяють випускати більше 30 літаків на рік. Але поки у комплектаторів великі складнощі, через це ми часто стримуємо і свої плани", - сказав він.
Він також відзначив, що ВАСО планує цього року поставити один Іл-96. Це буде четвертий вантажний літак для авіакомпанії "Політ". "У 2011 і 2012 рр. буде побудовано по одному літаку Іл-96 для Управління справами президента (УСП), яке замовляє цілу серію машин: окрім Іл-96 будуть Ту-204 і Ан-148", - сказав він.
За словами О.Федорова Іл-96 для УСП буде забезпечений всіма необхідними вузлами зв'язку, які і складають основну складність виробництва такої машини. "Зараз ми з УДП погодили основні технічні умови і вимоги до лайнерів і приступаємо до їх виробництва. Твердий контракт буде підписаний до середини року", - сказав він.
Також О.Федоров зазначив, що змін динаміки постачань Ан-148 у зв'язку із зміною керівництва ГТК "Росія" чекати не слід.
Нагадаємо, 18 травня О.Федоров заявив, що Україна і Росія повинні мати єдиний авіабудівний комплекс - "Об'єднана авіабудівна корпорація".
"Для нас є абсолютно зрозумілим, що найближчим часом ми повинні стати єдиним авіабудівним комплексом, і процеси інтеграції мають бути запущені. Для цього має бути політична підтримка. Зі свого боку ми активно працюємо, ми досить успішно розвиваємо один з проектів - створення і постачання АН-148, далі стоїть завдання відновити виробництво АН-124, розвинути обсяги виробництва і наситити насамперед російський ринок літаками АН-140", - заявив О.Федоров.