ua en ru

У Нью-Йорку ввели надзвичайний стан через бурю

У Нью-Йорку ввели надзвичайний стан через бурю Фото: Нью-Йорк

У найбільшому місті США очікуються сильні опади

В Нью-Йорку і штаті Нью-Джерсі в очікуванні сніжної бурі оголошено надзвичайний стан. Про це повідомляє BBC.

Наголошується, що напередодні з-за шторму були перенесені переговори президента Дональда Трампа з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Очікується, що буря і заметіль принесуть у Нью-Йорк близько 60 сантиметрів опадів. Швидкість вітру місцями буде досягати 96 км/ч.

У Нью-Йорку закриють школи, скасовані рейси в аеропортах. Надзвичайний стан у місті оголосив мер Білл Де Блазіо.

У Нью-Йорку через очікуваний снігопад закриється штаб-квартира ООН, де в ці дні проходить конференція з прав жінок. Нью-Йоркська біржа також буде працювати в полегшеному режимі - більшість трейдерів не вийдуть на роботу, що позначиться на обсягах торгівлі.

В США в середу будуть скасовані близько 6500 авіарейсів. Велика частина відмін торкнулася аеропортів східних міст США - Нью-Йорка, Вашингтона, Бостона, Балтімора та Філадельфії.

Президенту США Дональду Трампу доведеться вперше в якості президента займатися нейтралізацією наслідків стихійного лиха. У вівторок Трамп запевнив, що зустрічався з керівниками Міністерства внутрішньої безпеки та Федерального агентства з управління в надзвичайних ситуаціях (FEMA)

"Всі повністю готові. Давайте сподіватися, що все буде не так погано, як пророкують деякі люди. Зазвичай так і буває", - прокоментував Трамп наближення шторму.

Нагадаємо, раніше в аеропорту американського міста Бостон машина спецтехніки, обладнана спеціальною системою, зіткнулася з літаком Alaska Airlines.