ua en ru

Нуланд назвала виведення російських військ з України умовою скасування санкцій проти РФ

Помічник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявила, що ослаблення і скасування частини введених проти Росії санкцій може відбутися тільки при виконанні кількох умов.

Помічник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявила, що ослаблення і скасування частини введених проти Росії санкцій може відбутися тільки при виконанні кількох умов. Про це Вона заявила під час виступу на конференції з трансатлантичним відносинам у Берліні, передає Reuters.

"Сьогодні угоду про мир в Україні існує на папері, на щастя, на більшій частині території України світ, але угода про світ досі постійно порушується в ключових секторах", - сказала Нуланд.

Нуланд виступила в Берліні відразу ж по закінченні її триденного візиту в Україну. Виступаючи в Києві, вона також заявляла про можливість скасування санкцій США проти Росії. Але для цього, на її думку, необхідно, щоб Москва дотримувалася мінські домовленості.

Також Нуланд назвала важливою умовою скасування низки санкцій звільнення всіх заручників. Особливо вона наполягає на поверненні в Україну Надії Савченко, яка перебуває під вартою в Росії.

Нагадаємо, 12 вересня США розширили санкційний список проти Росії.