ua en ru

Янукович знав про плани Росії окупувати територію України, - прокурор

Янукович знав про плани Росії окупувати територію України, - прокурор Фото: Віктор Янукович (UN-Photo-Aliza-Eliazarov-ID9693-650x410)

Янукович також знав про плани РФ вести агресивну війну в Україні

Прокурор по справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича Руслан Кравченко заявив, що в ході судового засідання сьогодні, 18 квітня, було з'ясовано, що Янукович знав про плани Росії по окупації території України та ведення агресивної війни. Про це РБК-Україна після судового засідання повідомив прокурор.

"Янукович знав про планування Росією окупації території нашої держави. Ці підтвердження ми сьогодні отримали. Ці листи долучені до матеріалів справи. Показання Добкіна є нейтральними і вони не спростовують доводи сторони обвинувачення. Ще в січні 2013 року Янукович знав про плани по здійсненню агресивної війни в нашій країні. Перший документ - січень 2013 року, а другий - в лютому 2014 року ", - розповів прокурор.

За його словами, в одному з розсекречених листів йдеться про плани щодо економічної експансії щодо України. А другий документ в АП свідчить про плани окупації нашої країни.

Нагадаємо, що в ході засідання повідомлялося, що колишній глава Служби безпеки України Олександр Якименко в листі попереджав Віктора Януковича про сепаратистські настрої на сході і півдні країни за день до початку масових смертей. Зазначимо, що Оболонський районний суд Києва продовжить розгляд справи Януковича 19 квітня.