ua en ru

Янукович не підтвердив своє місцеперебування для дачі показань, - ГПУ

Янукович не підтвердив своє місцеперебування для дачі показань, - ГПУ Фото: Віктор Янукович

Захист екс-президента досі не направив до ГПУ пояснення з приводу підозри проти нього

Екс-президент України Віктор Янукович досі не підтвердив своє місцеперебування, що необхідно для дачі свідчень у своїй справі. Про це заявив на брифінгу начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Горбатюк зазначив, що для дачі свідчень у режимі відеоконференцій людині, яка перебуває на території іншої держави, необхідно надати відповідні документи, що підтверджують його особу та місцезнаходження.

"В даному випадку у нас немає ніякого підтвердження ні від Януковича, ні від Російської Федерації про те, що він знаходиться в конкретному місці і його особа встановлена, або він затриманий, з ним можна проводити слідчі дії", - сказав він.

Також Горбатюк зазначив, що захисники Януковича досі не надіслали ГПУ пояснення щодо пред'явлених йому підозр.

"Відразу після допуску адвокатів в якості захисників Януковича в кримінальних процесах, де йому повідомлено про підозру, цим захисникам було запропоновано, як це передбачено Кримінально-процесуальним кодексом, відібрати пояснення у свого підзахисного для того, щоб пояснити його позицію щодо висунутих підозр. До теперішнього часу, як видно вже скоро рік, жодного пояснення в Генеральну прокуратуру не надходило", - заявив Горбатюк.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Янукович збирається свідчити у своїй справі.

У ГПУ назвали такі наміри Януковича PR-кампанією.